Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

KNVB voert gesprekken met Bert van Marwijk

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft vorige week donderdag een eerste onderhoud gehad met bondscoach Bert van Marwijk. De komende weken zullen er volgens een woordvoerster van de KNVB nog meerdere gesprekken met verschillende betrokkenen over het voor Oranje mislukte EK volgen. Van Oostveen verwacht in ieder geval voor medio juli duidelijkheid te kunnen geven over de positie van Van Marwijk.

Zowel de KNVB als Van Marwijk had vooraf de hoop dat het Nederlands elftal in Polen en Oekraïne ver zou komen. De voetbalbond had als doelstelling een plaats in de halve finale vastgesteld. De bondscoach en de internationals gingen voor de titel. Oranje speelde een desastreus EK en eindigde met nul punten uit drie wedstrijden als laatste in Groep B. Uit een reconstructie van deze krant bleek het Nederlands elftal mede door interne strubbelingen ten onder zijn gegaan.

Het contract tussen de KNVB en Van Marwijk werd in december vorig jaar verlengd tot medio 2016. Het was destijds de intentie dat de bondscoach zo voldoende tijd en ruimte zou krijgen om Oranje te gaan vernieuwen.

Beide partijen lieten ontsnappingsclausules in het contract vastleggen. Zo stond al vast dat er na ieder toernooi een evaluatie zou volgen. Van Marwijk kan weg als er zich een Europese topclub voor hem meldt.