Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Vijf gewonden na een grote brand in Rotterdams verzorgingshuis

Foto twitter/Martine Boerkamp

In het verzorgingshuis van Stichting Humanitas aan het Bergwegplantsoen in Rotterdam heeft vanmiddag op de tweede verdieping in verschillende kamers een grote brand gewoed, zo meldde een woordvoerder van de brandweer tegenover nrc.nl.

De brand zorgde volgens deze woordvoerder voor veel rookvorming. Het pand is door de brandweer grotendeels ontruimd. In totaal telt het gebouw 195 woningen. Op de begane grond bevindt zich eveneens een kindercrèche die inmiddels is ontruimd, en een supermarkt, zo schrijft journaliste Martine Boerkamp op Twitter.

Twitter avatar MartineBoerkamp Martine Boerkamp Komen nog twee evacuatie bussen, terwijl de supermarkt onder het verzorgingshuis gewoon open blijft. Brand is ook aan de achterkant

Rond 15.45 uur kreeg de politie de melding van brand binnen. Hierop rukte de politie en brandweer uit met groot materieel.

Er zijn diverse bussen ingezet om de bewoners uit het pand naar een veilige plaats te brengen. Over het ontstaan van de brand doet de brandweer nog geen uitspraken. Vijf mensen raakten gewond doordat zij rook hadden ingeademd. Twee van hen moesten naar een ziekenhuis worden vervoerd. Rond 17. 20 uur was de brand geblust, aldus de woordvoerder.


Grotere kaart weergeven