Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

En dit gebeurde nog in het weekend

Bij een verkeersongeluk in het Zuid-Hollandse Dirksland zijn zaterdagnacht een broer en een zus uit Middelharnis omgekomen. De vriendin van de broer raakte gewond, meldde de politie. De drie zaten in een auto die uit de bocht vloog en onderaan een dijk belandde. De 26-jarige broer zat achter het stuur en was op slag dood. Zijn 17-jarige zus werd door de klap uit de auto geslingerd. Ze overleed later in het ziekenhuis. (Novum)

Een groep met vijf gehuurde zeilbootjes is gistermiddag op het Veluwemeer in de problemen gekomen door het weer. Twee bootjes sloegen om. Een reddingsboot van de KNRM bracht alle 27 opvarenden, onder wie enkele met onderkoelingsverschijnselen, aan wal. Dat de groep, met twaalf kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar, bij windkracht 6 ging zeilen, noemde de KNRM onverantwoord. (Novum)