De Sterrennacht van Van Gogh in meer dan 7000 dominostenen

Dat je behoorlijk wat doorzettingsvermogen nodig hebt om de Sterrennacht van Vincent van Gogh na te maken met dominostenen, moge duidelijk zijn. Maar dat je nadat de eerste dappere en vergevorderde poging is mislukt, gewoon vanaf de eerste steen opnieuw begint, getuigt al helemaal van een knap staaltje volharding.

De tweede, geslaagde poging kostte om precies te zijn elf uur en 7067 dominostenen. Naar eigen zeggen hield maker FlippyCat, die een YouTube-kanaal heeft vol dominokunst, maar twee korte pauzes. Het resultaat is nog beter als de dominostenen zijn omgevallen.

Vijf jaar geleden maakte dezelfde domino-kunstenaar al eens de Mona Lisa na van 4519 dominostenen. Hij werd kennelijk niet zenuwachtig van de kat, die wel héél dicht in de buurt komt zitten.