Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Koningshuis

Brits koningshuis past rangorde aan

Koningin Elizabeth heeft de rangorde binnen de Britse koninklijke familie aangepast. Dat hebben paleisbronnen aan The Telegraph gemeld. De aanpassing in de Order of Precedence gaat om Catherine, de vrouw van William. Zij moet voortaan altijd een reverence maken voor de koningin, haar man Phillip en haar schoonouders Charles en Camilla. Als William niet bij haar is moet ze ook buigen voor de prinsessen die verwant zijn aan Elizabeth. De vorige aanpassing van de rangorde stamt uit 2005. Die bepaalde dat Camilla voor alle vrouwelijke verwanten moet buigen. Diana hoefde dat niet. NRC