Arantxa Rus door naar volgende ronde Wimbledon

Arantxa Rus bereikte vandaag voor het eerst in haar carrière de tweede ronde van Wimbledon. Foto Reuters / Stefan Wermuth

De Nederlandse Arantxa Rus heeft vandaag de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De 21-jarige tennisster won haar partij op het gras in Londen met 7-5, 6-3 van de Japanse Misaki Do. In de volgende ronde wacht Rus een zware opgave. Dan is nummer vijf van de wereld Samanta Stosur haar tegenstandster.

Rus, die één keer eerder deelnam aan Wimbledon en toen al in de openingsronde verloor, knokte zich in beide sets terug van een achterstand. In de eerste set kreeg de nummer 72 van de wereld zelfs een setpoint tegen, maar ze werkte het weg en brak terug naar 5-5. Vervolgens sloeg ze in de twaalfde game zelf toe op de opslag van Doi.

In de tweede set nam Doi een 2-0 voorsprong. De Japanse nummer 105 van de wereld, die het vorig jaar schopte tot de derde ronde van Wimbledon, leverde daarna vijf games op rij in. Rus gunde haar tegenstandster nog een game, om de wedstrijd vervolgens overtuigend uit te serveren.

Stosur won vandaag weliswaar met 6-1, 6-3 van Carla Suarez Navarro, maar heeft geen al te beste reputatie op gras. De afgelopen twee jaar sneuvelde ze in Londen al in de eerste ronde.

Meervoudig Wimbledon-winnares Venus Williams wist zich vandaag niet te plaatsen voor de volgende ronde. Ze verloor kansloos van de Russische Elena Vesnina: 6-1, 6-3.