32 doden bij busongeluk Mexico, mogelijk politici betrokken

Omstanders helpen zoeken naar mogelijke inzittenden van het buswrak. Foto Reuters / Margarito Perez Retana

In Mexico zijn gisteren zeker 32 mensen om het leven gekomen nadat een bus kantelde op een nat wegdek. Volgens het Rode Kruis zijn zeven mensen zwaar gewond geraakt.

De hulporganisatie zegt tegen Reuters dat het in de regio waar het ongeluk plaatsvond, in de zuidwestelijke staat Guerrero, zeer hard regende. Veel van de slachtoffers zouden t-shirts hebben gedragen van de Mexicaanse Arbeiderspartij (PT). Het is een relatief kleine partij die steun biedt aan de linkse Andres Manuel Lopez Obrador die zijn oog heeft laten vallen op het presidentschap. Op 1 juli gaat Mexico naar de stembus.

Het ongeluk vond plaats op ongeveer 2,5 uur rijden van Mexico Stad. Busongelukken komen veel voor in het land: elk jaar verliezen honderden mensen hun leven op die manier. In april boorde een vrachtwagen zich in een bus op een snelweg in Veracruz: 53 mensen vonden de dood in een van de zwaarste ongelukken die Mexico gekend heeft.