‘Ajax vindt 12 miljoen Tottenham genoeg voor Vertonghen’

Feest geleid door aanvoerder Jan Vertonghen nadat Ajax in mei dit jaar de landstitel prolongeerde. Foto AP / Peter Dejong

Jan Vertonghen lijkt zijn reeds verwachte transfer van de Nederlandse velden naar de Premier League te gaan maken. De NOS meldde vannacht een akkoord tussen Ajax en het Londense Tottenham Hotspur. Daar kan de verdediger ploeggenoot worden van Rafael van der Vaart.

De Amsterdamse landskampioen zou een bod van 12 miljoen euro hebben geaccepteerd. De Belg moet er zelf nog wel uitkomen met Spurs. Opvallend is dat de Londense club momenteel zonder hoofdcoach zit. Van Harry Redknapp werd onlangs afscheid genomen nadat geen overeenstemming werd bereikt over contractverlenging.

Mocht de overgang van Vertonghen naar Tottenham rondkomenkomt er een einde aan negen jaar Ajax. De Belgisch international was zestien jaar oud toen hij van satellietclub Germinal Beerschot naar Ajax kwam. Na een jaar RKC op huurbasis brak hij in 2007 echt door als nummer 4.

Inmiddels heeft Vertonghen ruim dertig interlands met de Rode Duivels op zijn naam staan. In 2010 won hij met Ajax de beker. De twee opvolgende jaren werd de landstitel gewonnnen.

    • Jules Seegers