Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Verfverdunner

Nederlandse vrouwen komen handen tekort om hun potjes nagellak leeg te maken. Ze hebben gemiddeld twaalf verschillende kleuren in huis, zo blijkt uit het ‘Nageldossier’ van drogisterijketen Etos. Maar aangezien ze hun nagels maar één tot drie keer per maand lakken, komen die potjes niet op.

Ik heb het nooit geteld, maar ik schat dat je met één flesje vijftig keer je nagels kunt lakken. Als je twaalf flesjes hebt, zou je daarmee in theorie zeker vijftien jaar toekunnen. Maar in de praktijk wordt nagellak na een jaar of twee onhandelbaar dik en stroperig.

Moet je die – soms dure – potjes dan maar weggooien? Een half potje nagellak van Dior (23,50 euro/10 ml) naar de chemokar brengen?

Nee, dat hoeft niet. Doe liever een paar druppeltjes Trind Thinner in het lakpotje. Na twintig minuten is de nagellak weer mooi vloeibaar en heeft u lekker geld bespaard.

Maar nu we toch zuinig aan het doen zijn. Trind Thinner is volgens het persbericht „een zorgvuldig samengestelde mix van oplosmiddelen”, maar dat is een fles thinner van de bouwmarkt ook. Daar kost een liter thinner 5 euro. Een flesje Trind Thinner bevat 10 ml en kost 8,25 euro; dat is omgerekend 825 euro per liter! Al zit op dat flesje wel weer een handig druppeldopje.

Trind Thinner, 10 ml, 8,25 euro, bij oa. Etos, Douglas en DA