Spanje verslaat Frankrijk met 2-0 en gaat door naar halve finales

Spanje mag door naar de halve finales van het EK. De Spanjaarden versloegen Frankrijk met 2-0. In de halve finales neemt Spanje het op tegen buurland Portugal. In de negentiende minuut opende Xabi Alonso de score met een knappe kopbal. De middenvelder van Real Madrid zorgde kort voor tijd uit een strafschop voor de beslissing.

Caption: Spanish midfielder Xabi Alonso (R) celebrates with midfielder Santi Cazorla after he scored a goal during the Euro 2012 football championships quarter-final match Spain vs France on June 23, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Caption: Spanish midfielder Xabi Alonso (R) celebrates with midfielder Santi Cazorla after he scored a goal during the Euro 2012 football championships quarter-final match Spain vs France on June 23, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk. AFP PHOTO / FRANCK FIFE De Spaanse spits Xabi Alonso (rechts) viert zijn doelpunt tegen Frankrijk met Santi Cazorla. Foto AFP / Franck Fife

Spanje mag door naar de halve finales van het EK. De Spanjaarden versloegen Frankrijk met 2-0. In de halve finales neemt Spanje het op tegen buurland Portugal.

In de negentiende minuut opende Xabi Alonso de score met een knappe kopbal. De middenvelder van Real Madrid zorgde kort voor tijd uit een strafschop voor de beslissing.

In de halve eindstrijd neemt Spanje het woensdag op tegen Portugal, dat donderdag afrekende met Tsjechië.

    • Hans Klis