Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Peter Bommel topman Deloitte

Peter Bommel wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van accountantskantoor Deloitte. Hij volgt de in maart van dit jaar afgetreden Piet Hein Meeter op.

Meeter stapte op wegens belangenverstrengeling, drie maanden na zijn aanstelling. Hij overtrad de ‘onafhankelijkheidsregels’ van Deloitte, doordat hij financiële belangen had in bedrijven waarvan de accountant ook de boeken controleerde. Het accountantskantoor ligt al langer onder vuur van de toezichthouder en beleggers.

Peter Bommel (1961) heeft na het afronden van zijn economiestudie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam in 1986 eerst 5 jaar bij een internationaal accountantskantoor gewerkt en vervolgens 8 jaar in (internationale) financiële managementfuncties. Sinds 1999 is Bommel verbonden aan Deloitte.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Deloitte werd Floris Deckers, de huidige topman van Van Lanschot Bankiers, benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Deckers kondigde eerder dit jaar zijn vertrek aan bij Van Lanschot Bankiers in Den Bosch.