Opnieuw twee doden in Gaza - Hamas dreigt aanvallen te hervatten

Inwoners van Gaza dragen het lichaam van een Palestijnse jongeman die vandaag bij een Israëlische luchtaanval werd gedood. Foto AFP / Mahmud Hams

Bij nieuwe luchtaanvallen van het Israëlische leger in Gaza zijn vandaag volgens Palestijnse bronnen opnieuw twee Palestijnen gedood. Hamas, dat afgelopen week een staakt-het-vuren afkondigde, dreigt intussen de eigen raketaanvallen op Israël te hervatten.

Palestijnse bronnen van persbureau AFP zeiden vanmiddag dat een 25-jarige Palestijn werd gedood bij een nieuwe luchtaanval. Eerder vanochtend vond ook een zesjarig jongetje de dood in Khan Yunis, in het noorden van Gaza. Volgens Palestijnse artsen werd hij gedood door de Israëlische luchtmacht, hoewel het Israëlische leger ontkend een aanval nabij Khan Yunis te hebben uitgevoerd:

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Lies debunked: #Gaza child allegedly killed by IDF,actually killed by explosion of a local terror group’s weapon stock. RT to spread #truth

Vanochtend werd bekend dat sinds gistermiddag bij Israëlische luchtaanvallen in Gaza ook al twee Palestijnen waren omgekomen.

Hamas, dat een aantal dagen geleden eenzijdig een staakt-het-vuren afkondigde, dreigde vanmiddag de eigen raketbeschietingen op Israël te hervatten. De groep vuurde begin deze week voor het eerst in maanden zelf weer raketten op Israël af. Andere Palestijnse groepen gingen de afgelopen dagen overigens gewoon door met het afvuren van raketten op het zuiden van Israël.

Israëlische aanvallen reactie op raketbeschietingen

Israël blijft luchtaanvallen uitvoeren in Gaza omdat er raketten blijven neerkomen in bewoonde gebieden in zuid-Israël. Volgens het Israëlische leger
kwamen er vandaag negen raketten neer in Israël. Er werd geen melding gemaakt van gewonden of schade. Vanwege de aanhoudende raketbeschietingen kwam de top van het Israëlische leger vanochtend bijeen om “volgende stappen” te bespreken:

Twitter avatar IDFSpokesperson IDF Following ongoing rocket fire from #Gaza into Israeli cities,the Chief of Staff called for an urgent meeting to consider IDF next steps.