Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Morgen regen

Vandaag profiteren we van een hogedrukgebied ten zuiden van Nederland. De stevige wind neemt af, alleen de Wadden begonnen vanochtend nog met een krachtige zuidwester. Het blijft op de meeste plaatsen droog en er is een afwisseling van zon en wolken. Enig minpuntje is de temperatuur; door de aanvoer van frisse lucht blijft het kwik steken tussen 17 graden aan zee en 21 graden in Limburg.

Vanavond en vannacht blijft het droog.

Morgen veroorzaakt een nieuwe storing vanuit het westen regen, in het westen al in de nanacht en ochtend. In het zuidoosten begint de dag droog, maar zonloos. In de middag trekt de regen naar het oosten en wordt het aan de andere kant van het land, in het noordwesten droger. Helemaal droog wordt het niet. Achter een kleine depressie, veroorzaker van de regen, trekt de wind flink aan en kunnen vanaf de Noordzee losse buien, mogelijk met onweer binnentrekken. Het blijft fris met gemiddeld 15 graden.

Achter de storing kunnen maandag in de noordoostelijke helft nog buien vallen, maar blijft het zuidwesten droog met zon.

Met wat geluk wordt dinsdag een landelijk droge dag en wordt het iets warmer: 19 à 20 graden. In de loop van woensdag en donderdag wordt het nog iets warmer, maar neemt de kans op buien weer toe.