Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Atletiek

Liften

Oerol, een dierbare vriend trakteerde me op een mooie voorstelling. Twee mannen met gitaren speelden en zongen een lang maar boeiend lied over iemand die in zijn Opel Kadett naar Zuid-Afrika wil rijden en onderweg een lifter oppikt.

Na het optreden spraken we kort met de lifter. Vervolgens kochten we een drankje op het terras van de zingende Terschellinger achter wiens herberg de voorstelling plaatsvond. Zo misten wij, twee vijftigers, de bus en moesten we liften. Er kwam een flinke Volvo aan. Mijn vriend maakte hoopvol het aloude gebaar. We zagen een twijfelende blik boven het stuurwiel en een verontschuldigende hand, toch minderde de Volvo gas. We draaiden mee terwijl hij langs ons reed, maar hij stopte niet. Perplex keken we hem na tot de bocht.

Het was de lifter.

Jan de Vries