Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Kortkolom sport

Titelverdediger Vos toch op NK wielrennen

Kerkrade. Marianne Vos gaat vandaag toch van start in de wegwedstrijd van de NK wielrennen in Kerkrade. De 25-jarige wielrenster is sneller dan verwacht hersteld van een sleutelbeenbreuk, die ze vorige maand opliep. Viervoudig kampioen Vos verdedigt in Limburg haar titel. Vos zou in eerste instantie eind deze maand in de Ronde van Italië haar rentree maken. Het NK en de Giro zijn voor haar voorbereidingskoersen voor de Olympische Spelen. Ze rijdt in augustus in Londen zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. (Novum)

Kroon met Saxo Bank naar Tour de France

Rotterdam. Karsten Kroon kan zich opmaken voor zijn vijfde deelname aan de Ronde van Frankrijk. De 36-jarige wielrenner is door Saxo Bank opgenomen in de tourselectie. Dat meldde de Deense wielerploeg vrijdag. Kroon deed eerder in 2002, 2004, 2005 en 2010 mee en pakte in zijn eerste deelname zijn tot dusver enige etappezege in de Tour. Door het ontbreken van de geschorste Alberto Contador heeft Saxo Bank geen klassementsman in de Ronde van Frankrijk, die volgende week zaterdag begint in Luik. (Novum)

Werder Bremen haalt Tsjech Gebre Selassie

Warschau. De Tsjechische voetballer Theo Gebre Selassie vertrekt naar het Duitse Werder Bremen. De 25-jarige rechtsback komt over van de Tsjechische kampioen Slovan Liberec en tekent een contract tot de zomer van 2016. Gebre Selassie maakte de afgelopen twee weken indruk op het EK voetbal. (Reuters)

Belg Jacobs nieuwe trainer FC Kopenhagen

Kopenhagen. De Belg Ariël Jacobs is de nieuwe trainer van voetbalclub FC Kopenhagen. De 58-jarige Jacobs was de afgelopen 4,5 jaar trainer van Anderlecht. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Denemarken. In Brussel werd Jacobs opgevolgd door John van den Brom. (AP)

Handboogteam loopt Olympische Spelen mis

Rotterdam. De Nederlandse handboogschutters zijn er in het Amerikaanse Ogden (Utah) niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de landenwedstrijd van de Olympische Spelen, dat meldde de NOS vrijdag. In Ogden waren nog drie startbewijzen te verdienen, maar Nederland verloor al in de achtste finales van Canada, met 216-220. (NRC)