Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Hillary Clinton steelt de show bij eedaflegging medewerker

Foto YouTube

Hillary Clinton reisde de afgelopen jaar de hele wereld af als minister van Buitenlandse Zaken. Volgens The Economist vloog ze naar meer dan 95 landen om daar politieke crises te bezweren en diplomatieke brandhaarden te blussen. Maar ook in eigen land doet ze het goed.

Want overwerkt of niet - met alle opstanden in het Midden-Oosten, de ontluikende democratie in Birma en een internationale financiële crisis - is ze nog altijd in voor een grap. Zo reageerde ze zelf met een eigen post op het populaire blog ‘Texts from Hillary’. En zo is Hillary, vrouw van de wereld die ze is, ook niet vies van een feestje.

Donderdag liet Clinton humoristische inborst niet in de weg staan door het inzweren van medewerker Michael Hammer voor het Bureau of Public Affairs, een onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Omdat de favoriete kleur van Hammer paars was, besloot Clinton dan ook maar de ceremonie op te leuken met wat accessoires. Kijk maar: