Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

En voor Rik van den Boog dreigt groot verlies

Rik van den Boog zit in de hoek waar de klappen vallen. De voormalig directeur van Ajax is door de curator van The Entertainment Group, een evenementenbureau gebouwd rond zanger Marco Borsato, aansprakelijk gesteld voor de schade. Van den Boog, die een aandeel van bijna 10 procent had in Borsato’s impresariaat dreigt het zoveelste slachtoffer te worden van het veelbesproken faillissement van The Entertainment Group. Collega aandeelhouder Unico Glorie werd eerder dit jaar failliet verklaard en een aantal bestuurders van het bedrijf troffen een schikking met curator Jan Padberg. De onderhandelingen tussen Padberg en Van den Boog over een schikking zijn mislukt. Daarna heeft Padberg een claim neergelegd van bijna 14 miljoen euro bij Van den Boog, die via zijn advocaat laat weten dat hij een procedure met vertrouwen tegemoet ziet.