Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Een mosegel en een wolkenpoedel

‘Beste Dr. Zeepaard, wij hebben in ons eigen bos in Frankrijk deze egel ontdekt van mos op een stronk’. Dat schreef Finne le Nobel (10 jaar). En ja, hij is mooi!

Ook de wolkenpoedel komt uit het buitenland: uit Brazilië. Mieke van Zanten stuurde hem op, maar hij is gemaakt door haar zoon Lucas Raggers. ‘Hij is geen kind meer’, schrijft Mieke, ‘maar wel mìjn kind’. Nou vooruit, hij mag in de krant; de poedel is ook wel heel erg vrolijk!

Zag je ook een dier in een boom, tak, rots of wolk? Stuur dan je foto naar Dr. Zeepaard via: zeepaard@nrc.nl

Als je foto wordt uitgekozen, krijg je een Dr. Zeepaard T-shirt.