Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Duitsland breekt record aan zeges

Standing left to right are Germany's Holger Badstuber, goalkeeper Manuel Neuer, Mats Hummels, Sami Khedira, Jerome Boateng, Miroslav Klose, and front left to right are Philipp Lahm, Andre Schuerrle, Marco Reus, Bastian Schweinsteiger, and Mesut Oezil during the Euro 2012 soccer championship quarterfinal match between Germany and Greece in Gdansk, Poland, Friday, June 22, 2012. (AP Photo/Jon Super)
Standing left to right are Germany's Holger Badstuber, goalkeeper Manuel Neuer, Mats Hummels, Sami Khedira, Jerome Boateng, Miroslav Klose, and front left to right are Philipp Lahm, Andre Schuerrle, Marco Reus, Bastian Schweinsteiger, and Mesut Oezil during the Euro 2012 soccer championship quarterfinal match between Germany and Greece in Gdansk, Poland, Friday, June 22, 2012. (AP Photo/Jon Super)

Drie nieuwe spelers voorin, doelpunten van een verdediger (Philipp Lahm), middenvelder (Sami Kedhira) en aanvallers (Miroslav Klose en Marco Reus) en Duitsland wint zonder groots spel de kwartfinale van Griekenland met 4-2. Normal. Toch verloren de Grieken 22 van hun voorgaande 24 interlands niet en kregen ze hooguit één goal tegen. Maar Duitsland is van een andere orde. Liefst 15 wedstrijden om het echie – kwalificatie en eindronde – hebben de Duitsers nu op rij gewonnen sinds de verloren halve finale op het WK van 2010 tegen Spanje (0-1). Een record, want Spanje en Nederland kwamen niet verder dan 14 zeges op rij. De Nederlandse reeks stokte in de WK-finale, Spanje speelde dit EK gelijk tegen Italië (1-1).

Verliezer

Capello niet bij successen van ‘little Italy’

Voor wie zou Fabio Capello zijn, morgenavond bij de kwartfinale tussen Engeland en Italië? De Italiaan stapte in februari na vier jaar op als bondscoach van de Engelsen na een conflict over de aanvoerdersband van John Terry. Vier jaar lang toonde Engeland respect voor Capello, die als speler ooit op Wembley de winnende goal maakte bij Engeland-Italië en als coach alles won met onder meer AC Milan, Real Madrid en Juventus. Maar echte liefde? Capello is nog niet weg of zijn opvolger Roy Hodgson wordt in de armen gesloten. Saai voetbal, wachten tot Steven Gerrard een keer de spitsen vrij zet. „Little Italy”, noemde Gianfranco Zola het verdedigende spel van de Engelsen al. Maar wel succesvol. En Capello is er niet bij.