Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Dit is de lelijkste hond ter wereld, Mugly

Caption: Suzanne Marta holds up her Chinese crested dog, Handsome Hector,Mugly, a Chinese crested dog, owned by Bev Nicholson of Peterborough, England won the title of "World's Ugliest Dog" at the Sonoma-Marin Fair in Petaluma, California, on Friday, June 22, 2012. (AP Photo/The Press Democrat, Beth Schlanker)
Caption: Suzanne Marta holds up her Chinese crested dog, Handsome Hector,Mugly, a Chinese crested dog, owned by Bev Nicholson of Peterborough, England won the title of "World's Ugliest Dog" at the Sonoma-Marin Fair in Petaluma, California, on Friday, June 22, 2012. (AP Photo/The Press Democrat, Beth Schlanker) Mugly, de lelijkste hond ter wereld. Foto AP / Beth Schlanker

De 27 van de 28 honden die vandaag aanwezig waren bij de ‘De lelijkste hond ter wereld’-wedstrijd in Californië, kunnen opgelucht ophalen. Niet zij, maar Mugly de Chinese naakthond is de lelijkste van allemaal.

De achtjarige Mugly uit Groot-Brittannië krijgt naast de twijfelachtige eer van ‘lelijkste hond ter wereld’, ook een jaarvoorraad aan hondenkoekjes. Zijn trotse bazin Bev Nicholson ontvangt een prijs van rond de achthonderd euro, schrijft persbureau AP. Nicholson reageert:

“Ik kon niets uitbrengen toen ze Mugly’s naam noemden. Ik wist niet waar ik kijken moest. Ik beefde even erg als de hond.”

De honden die jaarlijks naar de geuzentitel meedingen van ‘lelijkste hond’ worden volgens de organisatoren beoordeeld op “aangeboren lelijkheid, in zowel de ras- als de vuilnisklasse”, schrijft AP.

Mugly verstoot met zijn ‘overwinning’ de hond Yoda, een kruising tussen een naakthond en een chihuahua, van zijn troon (foto’s van Yoda). Het lijkt daarmee wel of Chinese naakthonden het monopolie hebben op lelijkheid, al zal Mugly voor Nicholson meer betekenen dan alleen maar de lelijkste hond ter wereld.