Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

De nieuwe plastic schoen

In de Verenigde Staten schijnt elk kind er op te lopen – inclusief de Obama-telgen – maar in Nederland zijn ze nog niet zo bekend: Native Shoes. De schoenen van het uit Canada afkomstige merk zijn eigenlijk net Crocs – want gemaakt van hetzelfde lichtgewicht, milieuvriendelijke, waterbestendige én geurresistente plastic met gaatjes – maar dan een stuk modieuzer. De modellen zijn namelijk afgeleid (lees: gekopieerd) van klassiekers als de All Stars van Converse, de simpele gympen van het Amerikaanse Keds, bootschoenen, bergschoenen en espadrilles. Elk model is verkrijgbaar in een gigantisch scala aan kleuren, en overigens ook in volwassen maten. Nathalie Wouters

Te koop bij onder meer de Bijenkorf. 34,95 euro (kindermaten) en 49,95 euro. nativeshoes.com