Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Clijsters geeft op in Rosmalen

Tennisster Kim Clijster heeft zich vrijdag afgemeld voor de halve finales van het grastoernooi in Rosmalen. De 29-jarige Vlaamseheeft te veel last van haar buikspieren.

„Dit is een beslissing van het verstand, niet van het hart”, schrijft Clijsters op haar website. „Ik vind het ook jammer voor de vele Nederlandse en Belgische fans die mij in Rosmalen komen aanmoedigen. Maar mij preventief uit het toernooi terugtrekken is de verstandigste beslissing.” Deelname aan Wimbledon, dat maandag begint, zou voor Clijsters niet in gevaar komen. Ze speelt in Londen in de eerste ronde tegen de als achttiende geplaatste Servische Jelena Jankovic.

Kim Clijsters is bezig aan haar laatste seizoen als profspeelster. De US Open in september moet het laatste toernooi worden van de viervoudig grandslamwinnaar en voormalig nummer één van de wereld. De afgelopen maanden had de Vlaamse last van een heupblessure. In Rosmalen maakte ze haar comeback.

Door de afmelding van Clijsters is de Poolse Urszula Radwanska automatisch door naar de finale in Rosmalen, die vandaag wordt gespeeld. Ze neemt het daarin op tegen de als achtste geplaatste Russin Nadia Petrova. Zij won vrijdag in twee sets van de Belgische qualifier Kirsten Flipkens (6-4 en 6-2).

Bij de mannen gaat de finale in Rosmalen vandaag tussen de Duitser Phillip Petzschner en de als eerste geplaatste Spanjaard David Ferrer. Petzschner won van de Belg Xavier Malisse (7-5 en 7-5). Ferrer was in drie sets te sterk voor de Fransman Benoit Paire (7-6, 3-6 en 6-1).