Carlos Slim wint strijd om KPN op punten

Terwijl KPN-topman Eelco Blok stug volhoudt dat de 8 euro die América Móvil voor een aandeel KPN wil betalen niet genoeg is, meldde het Mexicaanse telecomconcern vrijdag dat het al bijna 21 procent van de aandelen KPN in bezit heeft. Terwijl KPN pogingen deed om de Duitse dochter E-Plus te verkopen, hetgeen is mislukt, sloeg de Mexicaanse rivaal zijn slag op de beurs. En hoe, América Móvil betaalde voor het belang van 21 procent in KPN gemiddeld 7,60 euro. Dat is dus 5 procent lager dan het volgens KPN al te lage bod van 8 euro. Beleggers zijn het kennelijk eens met Carlos Slim, de grootaandeelhouder van América Móvil. Door op de beurs in te kopen bespaarde Slim en passant 70 miljoen euro ten opzichte van het oorspronkelijke bod. Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, let kennelijk ook op de kleintjes.

... en dalers

En voor Rik van den Boog dreigt groot verlies

Rik van den Boog zit in de hoek waar de klappen vallen. De voormalig directeur van Ajax is door de curator van The Entertainment Group, een evenementenbureau gebouwd rond zanger Marco Borsato, aansprakelijk gesteld voor de schade. Van den Boog, die een aandeel van bijna 10 procent had in Borsato’s impresariaat dreigt het zoveelste slachtoffer te worden van het veelbesproken faillissement van The Entertainment Group. Collega aandeelhouder Unico Glorie werd eerder dit jaar failliet verklaard en een aantal bestuurders van het bedrijf troffen een schikking met curator Jan Padberg. De onderhandelingen tussen Padberg en Van den Boog over een schikking zijn mislukt. Daarna heeft Padberg een claim neergelegd van bijna 14 miljoen euro bij Van den Boog, die via zijn advocaat laat weten dat hij een procedure met vertrouwen tegemoet ziet.