Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Carlos Slim wint strijd om KPN op punten

Terwijl KPN-topman Eelco Blok stug volhoudt dat de 8 euro die América Móvil voor een aandeel KPN wil betalen niet genoeg is, meldde het Mexicaanse telecomconcern vrijdag dat het al bijna 21 procent van de aandelen KPN in bezit heeft. Terwijl KPN pogingen deed om de Duitse dochter E-Plus te verkopen, hetgeen is mislukt, sloeg de Mexicaanse rivaal zijn slag op de beurs. En hoe, América Móvil betaalde voor het belang van 21 procent in KPN gemiddeld 7,60 euro. Dat is dus 5 procent lager dan het volgens KPN al te lage bod van 8 euro. Beleggers zijn het kennelijk eens met Carlos Slim, de grootaandeelhouder van América Móvil. Door op de beurs in te kopen bespaarde Slim en passant 70 miljoen euro ten opzichte van het oorspronkelijke bod. Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, let kennelijk ook op de kleintjes.