Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Capello niet bij successen van ‘little Italy’

Foto AP

Voor wie zou Fabio Capello zijn, morgenavond bij de kwartfinale tussen Engeland en Italië? De Italiaan stapte in februari na vier jaar op als bondscoach van de Engelsen na een conflict over de aanvoerdersband van John Terry. Vier jaar lang toonde Engeland respect voor Capello, die als speler ooit op Wembley de winnende goal maakte bij Engeland-Italië en als coach alles won met onder meer AC Milan, Real Madrid en Juventus. Maar echte liefde? Capello is nog niet weg of zijn opvolger Roy Hodgson wordt in de armen gesloten. Saai voetbal, wachten tot Steven Gerrard een keer de spitsen vrij zet. „Little Italy”, noemde Gianfranco Zola het verdedigende spel van de Engelsen al. Maar wel succesvol. En Capello is er niet bij.