Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Adriani directeur BNN

Marc Adriani volgt Lucas Goes op als algemeen directeur van omroep BNN. Adriani is nu nog directeur van EMI Music Netherlands. Al sinds 2001 is hij aan BNN verbonden als programmacoördinator radio, adjunct-directeur, bestuurslid en presentator van het Platenpaleis op Radio 2.

In een persbericht stelt Adriani: „Natuurlijk moet ik iets zeggen over hoe uitdagend het is om BNN te mogen leiden, maar het is gewoon een hondenbaan, waar je ook nog eens veel voor moet vergaderen.” Hij spreekt het voornemen uit om BNN de jongste omroep van Nederland te laten blijven, ook na de toekomstige fusie met de VARA.

Goes stelt dat Adriani de taak is toevertrouwd BNN naar een volgende bestaansfase te leiden. Goes: „Daarnaast, een jongerenomroep moet voor en achter de schermen blijven verjongen, daar hoort deze stap ook bij.” Zelf wordt Goes adjunct-directeur bij Endemol Nederland Mediagroep.