Weer

Zomerweer wordt nog altijd niet verwacht. Het blijft bij een enkele, geheel droge dag en de middagtemperaturen hebben grote moeite om de 20 graden te bereiken.

Vanavond en vannacht zijn in vooral de noordelijke provincies een paar buien mogelijk. In de zuidelijke helft van het land is het overwegend helder. Met een iets afnemende, zuidwestelijke wind koelt het in de nacht af tot tussen 11 en 14 graden.

Morgen wisselen stapelwolken en zon elkaar geregeld af. Hier of daar ontwikkelt zich een bui, maar in de meeste provincies lijkt het droog te blijven. De zuidwestenwind bereikt 3 tot 5 Beaufort in het binnenland en veelal 6 Beaufort aan de kust. Het wordt maximaal 16 of 17 graden in het noordelijk kustgebied tot 20 graden in Limburg.

Zondag schuift een regenstoring van noordwest naar zuidoost. Op sommige plekken valt 10 tot 15 millimeter regen. De zuidwestenwind blijft stevig, aan de kust misschien tijdelijk kracht 7 tot 8. Het wordt opnieuw tussen 16 en 20 graden.

Maandag is het weer een mengelmoes van opklaringen en een enkele verspreide bui. De dan westelijke wind neemt iets af en de maximumtemperatuur komt uit op slechts een graad of 17.