Video: ‘econoom’ legt de kern van de crisis bloot. Kumbaya voor Europa

De ‘econoom’ die hieronder aan het woord is deelt zijn cynische, simplistische kijk op de eurocrisis in een paar scherpe en confronterende uitspraken. En hoewel het hier om satire gaat, helemaal ontkennen kunnen we deze angstaanjagende stellingen niet.

Tijdens een programma van de Australische zender ABC bespreekt een interviewer met een ‘econoom’ de best mogelijke aanpak van de Griekse economie, die eigenlijk helemaal niet blijkt te bestaan, en deze legt onder andere uit waarom het advies uit landen buiten de EU niet zonder meer wordt aangenomen:

“Als je een schuld hebt van honderden miljarden euro’s, kun je van mening zijn dat het advies van iemand die een schuld heeft van 3000 miljard een beperkte waarde heeft.”

Bekijk de aflevering van gisteren uit een wekelijkse reeks van het satirische duo Clarke and Dave. Ze denken niet alleen mee, ze helpen ons hopen dat het gaat werken, de hulp aan een niet-bestaande economie.