Tennisles voor Sijsling

Nederlander pakt maar één game tegen Spaanse wereldtopper Ferrer.

Rotterdam. Igor Sijsling heeft gisteren in de kwartfinale van het grastoernooi in het Noord-Brabantse Rosmalen op pijnlijke wijze verloren van de Spaanse wereldtopper David Ferrer. Sijsling won slechts één game van Ferrer, de nummer zes van de wereld: 6-0 en 6-1. Sijsling, de nummer 112 van de wereld, kwam er tegen Ferrer (die het toernooi in 2008 won) geen moment aan te pas. Sijsling won bij een stand van 5-0 in de tweede set pas voor het eerst zijn eigen opslag. De wedstrijd duurde slechts 45 minuten. De Nederlandse Bibiane Schoofs heeft het hoofdtoernooi van Wimbledon niet gehaald. In de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi was Mirjana Lucic uit Kroatië te sterk (7-5 en 6-4). Wimbledon begint komende maandag. NRC