Perfecte 'huwelijk' tussen Seedorf en AC Milan over

Clarence Seedorf vertrekt na tien succesvolle jaren bij Italiaanse club.

Rotterdam. Het ‘huwelijk’ tussen Clarence Seedorf (36) en AC Milan is na tien seizoenen voorbij. De middenvelder liet gisteren op een persconferentie weten dat hij zijn aflopende contract niet verlengt bij de Italiaanse club. Het lijkt erop dat Seedorf naar Brazilië vertrekt.

Hoewel hij al jaren uit beeld is bij het Nederlands elftal, genoot Seedorf bij Milan veel respect. Milan neemt „afscheid van een groot kampioen”, zei voorzitter Adriano Galliani. De deur blijft altijd open voor Seedorf, mocht hij in een andere functie ooit terug willen keren. Galliano zei een goede trainer in Seedorf te zien. „Seedorf wordt een belangrijke persoon in het internationale voetbal nadat hij stopt met voetballen.”

Seedorf: „De keuze om Milan te verlaten heb ik pas onlangs gemaakt. Dit was een belangrijk deel van mijn carrière. Ik zal altijd een warme band met de club en de stad houden.”

Over wat hij nu gaat doen, kon Seedorf geen duidelijkheid geven. Wel wil hij zijn loopbaan als speler nog voortzetten. Hij kan naar eigen zeggen kiezen uit meerdere aanbiedingen. Vooral Botafogo wordt veel genoemd: de club uit Rio de Janeiro zou hem graag voor de komende anderhalf jaar vastleggen. NRC