Pas verschenen

P.C.Hooft: De gedichten.Verzorgd en uitgegegevn door Johan Koppenol en Ton van Strien. Muzikale redactie en toelichting Natascha Veldhorst. Ath.-Polak & Van Gennep, 816 blz. € 45,-

Voor het eerst sinds 1899 zijn de gedichten van deze toneel- en poëzievernieuwer (1581-1647) verzameld.

Douglas Coupland: Speler (Player One). Vert. Robert Neugarten, Meulenhoff, 250 blz. € 18,95

‘Ideeënnovelle’ (Ellen de Bruin, 19.11.10) over vijf mensen die zich op een Canadees vliegveld bevinden als de wereld begint te vergaan.

Arnon Grunberg & Wim Noordhoek: Waar ook ter wereld. De avondgesprekken. Ekstreem, 48 blz. € 13,95

Selectie uit de gesprekken die schrijver Grunberg en radioredacteur Wim Noordhoek sinds jaar en dag elke maandagavond voeren op Radio 6.

Sophie Kinsella: De vraagprijs (A Desirable Residence). Vert. Mariëtte van Gelder, The House of Books, 288 blz. € 17,95

Chicklit over een gezin met twee hypotheken, een berg schulden en een puberdochter. Enter een makelaar die al hun problemen gaat oplossen. En dan weet je het wel.

E. L. James: Vijftig tinten donkerder (Fifty Shades Darker). Vert. Textcase, Prometheus, 552 blz. € 15,-

Nog meer chicklit: tweede deel van de succesvolle softpornoreeks over Anastasia Steele en Christian Grey. ‘Anastasia, ik ga je niet meer aanraken. Totdat je me smeekt.’

Jane McGonigal: Beter dan echt. Hoe games ons gelukkiger, slimmer en socialer maken (Reality is Broken. Why Games Make Us Better and How They Can Change the World). Vert. Joost Mulder, Maven Publishing, 478 blz. € 22,-

Technologie-advocate McGonical bepleit in dit boek het inzetten van technieken uit games voor sociale en maatschappelijke doeleinden. ‘Jammer is dat ze te weinig eigen vergezichten levert over wat we nog mogen verwachten aan wereldverbeterende web- en game-initiatieven.’ (Peter Teffer 11.02.11).

Mirjam Pressler: Het kind in het getto. Moederziel alleen overleeft een joods meisje de Poolse bezetting (Malka Mai). Vert. Elly Schippers en Gerrit Bussink, Karakter, 256 blz. € 17,95

Heruitgave van een in Duitsland bekroond, hartverscheurend oorlogsverhaal, naar waarheid opgeketend door kinderboekenschrijfster. ‘Als de tranen branden, spookt tegelijk toch de vraag door het achterhoofd wat authentiek is en waar de mythe begint’ (Noor Hellmann 16.05.03).

Glenn Thomas: Dialogues on an aging existence. De Plantage Pers, 16 blz. € 20,-

Graphic novel van Glenn Thomas (1944), een Amerikaanse kunstenaar die sinds 1970 in Amsterdam woont en werkt. Verschijnt in een genummerde en gesigneerde oplage van 600.

David Vann: Aarde (Dirt). Vert. Arjaan van Nimwegen, De Bezige Bij, 270 blz. € 19,90

Nieuwe roman van de schrijver van veelgeroemde boeken als Legend of a Suicide en Caribou Island.