Otto Rehhagel is een zoon van Zeus

Voetbalcoach Otto Rehhagel wordt zowel in Griekenland als in Duitsland vaak Koning Otto genoemd. In Griekenland is het een verwijzing naar de negentiende-eeuwse monarch, in Duitsland gewoon een compliment. Rehhagel werd in 2001 aangesteld als Griekse bondcoach en had de taak om boven de rivaliserende clubs te staan en het nationale team te reanimeren. Dat lukte hem. Een beroemde Rehhageliaanse uitspraak: „De Grieken hebben de democratie uitgevonden. Ik voerde de democratische dictatuur in.” In 2004 leidde hij het Griekse elftal naar het Europese kampioenschap. Dat leverde hem een nieuwe bijnaam op. Rehakles, naar Herakles, zoon van Zeus. Een Grieks dagblad riep hem uit tot ‘Griek van het jaar’ en hij is ereburger van Athene. Hij deed zijn reputatie deze week eer aan door de Duitse voetballers te waarschuwen dat ze de Griekse passie in het spel niet moeten onderschatten.