Niet alle Duitsers lezen Bild (maar wel veel)

De grootste Duitse krant, het boulevardblad Bild, heeft een hele eigen visie op de Grieken, die consequent Pleite-Griechen worden genoemd. Het is een volk dat volgens Bild failliet is; pleite, platzak. Sinds het begin van de schuldencrisis, ruim twee jaar geleden, is de meest gebruikte kop in Bild ‘Platzak-Grieken willen ons geld hebben’, en variaties daarop. Bild verslaat de gebeurtenissen in Griekenland niet, de krant voert campagne. De redactie, in het bijzonder de naar Athene gestuurde verslaggever Paul Ronzheimer, heeft zichzelf uitgeroepen tot spreekbuis van de gewone Duitser, die niet wil dat Europeanen die al op hun 55ste met pensioen gaan met hun tengels aan de zuurverdiende euro’s komen van Duitsers die tot hun 67ste moeten doorwerken.