Klassieker Pulp Fiction blijft inspireren: in de remix en als infographic

Pulp Fiction

Wat is het toch met Pulp Fiction, dat het ingenieuze gangstermeesterwerk van Tarantino ook achttien jaar na de release nog inspireert tot kleine kunstwerkjes? Twee recente voorbeelden.

Zo hadden we al de scène die in typografie werd nagebootst, de compilatie van alle fucks en de dertig seconden durende samenvatting (nagespeeld door konijntjes), om er een paar uit een lange lijst te noemen.

Pogomix.net zette deze week een bewonderenswaardige remix op YouTube, waarin de teksten van de acteurs tot een goed klinkend muzikaal geheel worden verweven.

En student Digital Design Noah Smith, besloot de film eens op chronologische volgorde te zetten (het origineel springt namelijk van hot naar her in de tijd). Hij kwam tot deze infographic. Mocht je hem graag aan de muur hebben hangen: hij zamelt momenteel geld in om er posters van te kunnen maken.

    • Peter Zantingh