Kijktips

Hang Yin ( Xiu )

Film

Striptease (Andrew Bergman, 1996, VS).

Demi Moore als een in een voogdijzaak verwikkelde moeder die zichzelf noodgedwongen exploiteert als atletische stripper in geflopte komedie naar gelijknamige satire van Carl Hiaasen. Met Burt Reynolds als in Moore geïnteresseerd Congreslid en vaste klant van stripclub ‘Eager Beaver’. Ned.3, 20.25-22.15u.

Charlie and the Chocolate Factory (Tim Burton, 2005, VS/GB).

Moderne verfilming van klassieker van Dahl is visueel feestje. Met als grootste troef Johnny Depp als fabrikant Willie Wonka, een personage voor wie geen ander woord past dan freak. Met Helena Bonham Carter als Mrs. Bucket en Christopher Lee als Dr. Wonka. SBS6, 20.30-22.50u.

Informatief

Simon Schama’s Shakespeare: This England.

Eerste aflevering van tweedelige serie. Historicus Simon Schama poneert vanavond de stelling dat juist doordat Shakespeare een man van zijn tijd was, zijn stukken van alle tijden zijn. Hij laat zien hoe Shakespeare het verleden van Engeland en de Engelsen dramatiseerde op een niet eerder vertoonde manier. Al in zijn eerste toneelhit Henry VI schiep hij een wereld waarin niet alleen koningen paradeerden maar waar gewone mensen in het middelpunt stonden: zakkenrollers, boerenadel, hoeren, corrupte ridders, haveloze soldaten – en de bovenmaatse Sir John Falstaff, een figuur die het Elizabethaanse publiek evenzeer aangreep als ons. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Little Wenzhou.

Televisiefilm van Sarah Lévy uit 2008 over een jonge vrouw uit China die in de Chinezenwijk van Lille in een nagelsalon werk vindt en daar langzaam Europa ontdekt. TV5, 00.00-01.35u.

EK voetbal

Duitsland - Griekenland.

Verslag uit Gdansk van de tweede kwartfinale. Ned.1, 20.35-22.40u.