Exit poll

Wij zijn fans! We komen al meer dan 25 jaar in de Toneelschuur.”

Vanavond bezoekt oefentherapeute Cokky Bentvelsen (56) samen met haar man Kat op een heet zinken dak van TA2 (Toneelgroep Amsterdam) en Toneelschuur Producties.

De voorstelling is het regiedebuut van acteur Jacob Derwig bij Toneelgroep Amsterdam en staat dit seizoen exclusief in de Toneelschuur. Omdat Bentvelsen vriend van het theater is, krijgt ze vaak informatie over nieuwe producties toegestuurd. Toen ze las dat er een voorstelling met acteur Gijs Scholten van Aschat naar de Toneelschuur kwam, bestelde ze meteen kaartjes. „Hij is zo’n goede acteur!” In de voorstelling van vanavond stelde hij Bentvelsen niet teleur. „Hij speelde een ontzettend dikke man en bewoog ook echt zo, terwijl hij natuurlijk helemaal niet dik is. Dat vond ik heel erg knap.”

Ook het gesprek tussen Gijs Scholten van Aschat als terminaal zieke vader en zijn aan alcohol verslaafde zoon (Barry Atsma) maakte indruk op Bentvelsen. „Ik zat er helemaal in en had niet meer door dat ik naar de acteurs zat te kijken. In deze scène hadden ze voor het eerst echt contact met elkaar, niet alleen in woorden, maar ook in lichaamstaal. Dat was heel erg goed gespeeld.Joke Beeckmans

    • Joke Beeckmans