Dode bij steekpartij op basisschool in Rotterdam

Augustinus-basisschool, waar de steekpartij plaatsvond, is afgezet.
Augustinus-basisschool, waar de steekpartij plaatsvond, is afgezet. Foto Maikel Coomans / Twitter / @maikelcoomans85

Bij een steekpartij in de hal van een basisschool in Rotterdam is een vrouw om het leven gekomen. Een tweede slachtoffer is gewond geraakt. Naar de dader wordt nog gezocht.

Twitter avatar PolitieRR PolitieRR Vrouw overleden na steekpartij #Josephlaan in #Rotterdam. Tweede slachtoffer raakte gewond. Politie is op zoek naar dader.

De steekpartij vond plaats in de hal van de Augustinus-basisschool in de Josephstraat in het Oude Westen. Er zijn twee vrouwen neergestoken door een man. RTV Rijnmond meldt dat de slachtoffers “betrokken zijn bij de school”. Het zou gaan om een moeder van een leerling uit groep zes. Maar Ronald Ekkers, woordvoerder van de politie die bij de school aanwezig is, kan dat niet bevestigen tegenover nrc.nl:

“Over de identiteit van de slachtoffers kunnen we niets loslaten. Een vrouw is bij de steekpartij overleden. Het andere slachtoffer is buiten levensgevaar, maar krijgt medische zorg. De kinderen zijn inmiddels opgehaald van school.”

De straat waar de steekpartij plaatsvond is afgezet. Foto Maikel Coomans / Twitter / @maikelcoomans85

De straat waar de steekpartij plaatsvond is afgezet. Foto Maikel Coomans / Twitter / @maikelcoomans85De straat waar de steekpartij plaatsvond is afgezet. Foto Maikel Coomans / Twitter / @maikelcoomans85

De twee vrouwen en een man zouden ruzie hebben gekregen op de West-Kruiskade in Rotterdam, en via de Josephstraat bij de school terecht zijn gekomen. Daar trok de man een mes en stak de vrouwen neer. De kinderen zijn opgevangen door leerkrachten op school en zouden niets van de steekpartij hebben gezien, omdat ze in een andere ruimte zaten bij een voorstelling.

Volgens de politie is de dader nog voortvluchtig, maar zijn er wel “aanknopingspunten”. De school is afgezet zodat de politie sporenonderzoek kan verrichten.


Grotere kaart weergeven