De nieuwe functie van Facebook: handig of juist niet?

Facebook heeft een nieuwe functie: voortaan kun je reacties ook wijzigen. Dat betekent dat je in een handomdraai gênante spelfouten kunt terugdraaien, in plaats van dat je eerst je reactie moet verwijderen om hem vervolgens opnieuw te typen. Handig, alleen zijn je wijzigingen wel voor iedereen tot de komma terug te lezen - en of dat nou altijd in je voordeel werkt?

Als je vanaf heden met je muis over een reactie gaat, komt er rechts een pennetje in beeld. Kies voor de optie ‘bewerken’ en voilà, je kunt al je snelle typfouten ongedaan maken:

Voordelig… of juist niet?

De vraag is alleen hoe prettig het is dat heel Facebook-land voortaan precies kan zien welke fouten je hebt gemaakt en als zo ernstig hebt ingeschat dat je ze per se wilde verbeteren. ‘s Nachts dronken in de kroeg een nogal botte reactie geplaatst? Je kunt het nu herstellen - maar iedereen zal het zien.

Gebruikers zijn blij…

Toch zijn de reacties op de nieuwe Facebook-functie vooralsnog vooral positief:

Twitter avatar PaulChaloner Paul Chaloner Very happy that Facebook has rolled out the ability to edit comments finally. No more messy deleting and re-writing for me!
Twitter avatar TransireLtd Transire Limited This is great if you ever make a mistake on a comment on Facebook after you have posted, you can go back and edit… http://t.co/nv5w7nUP
Twitter avatar Brett_B_ Brett Barraclough Facebook now lets you edit comments… So you can now correct a drunken mistake ! #AboutTime

Meer transparantie op Facebook

Handig of niet, het is in ieder geval transparant. Net zoals de nieuwe, op Whatsapp-geïnspireerde functie van Facebook waarbij je kunt zien of iemand jouw berichtje op de chat gelezen heeft. Rustig computeren en Facebook open laten staan is er van nu af aan niet meer bij. Voortaan wéten je vrienden dat je hun berichten op de Facebook-chat heus wel gelezen hebt, maar gewoon geen zin hebt om te reageren.

Wat vinden jullie?

We zijn benieuwd: wat vinden jullie van de nieuwe Facebook-functie? Laat het hieronder weten in de comments.

    • Mirjam Remie