Weer

Vandaag werd aan de voorzijde van een lagedrukgebied warmere lucht aangevoerd. Het koufront van de daarop volgende depressie trekt vanavond snel weg en neemt de bijbehorende zware onweersbuien mee. Achter de buien staat vannacht en morgen langs de kust een harde zuidwestenwind.

Morgen blijft het nogal onstuimig. Boven land is de wind vlagerig en vrij krachtig. Verder vallen er enkele buien, lokaal ook met onweer. Tussen de buien door schijnt de zon en wordt het maximaal 16 tot 19 graden.

Zaterdag neemt de wind iets in kracht af. Bovendien blijft het, op een enkel licht buitje na, droog met bovendien van tijd tot tijd flinke zonnige perioden. Langs de kust waait het soms helemaal open. De temperatuur komt uit op zo’n 17 tot 19 graden.

Zondag arriveert de volgende vrij actieve storing, met veel bewolking en regen. De ochtend begint op veel plaatsen nog droog, maar vooral in de middag gaat het een aantal uren flink regenen. Voor het regengebied uit wordt het langs de oostgrens nog net even 20 graden.

Maandag en dinsdag laat de zon zich weer af en toe zien, maar vooral maandag vallen er ook nog een paar buien. Het blijft ook begin volgende week koel.