Van Roekel is nog niet thuis

None

Het Nederlands elftal uitgeschakeld, alle buitenlandse spelers uit de eredivisie naar huis. Een buitenkans op een mooie wedstrijd in de kwart-, halve of zelfs hele finale voor Björn Kuipers, neutraal scheidsrechter uit een land dat toch niet meer meedoet? Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina besloot anders, wellicht door een vermeende buitenspelgoal bij Ierland-Kroatië. Einde toernooi, ook voor de assistenten in team-Kuipers: Erwin Zeinstra, Pol van Boekel en Richard Liesveld. Zijn er dan helemaal geen Nederlanders meer over op het EK? Toch wel, eentje. Sander van Roekel, eveneens assistent van Kuipers, mag nog even blijven. Hij vervangt vanavond in Warschau in de kwartfinale tussen Tsjechië en Polen de tweede assistent van de Engelse scheidsrechter Howard Webb.

Verliezer

Toch record Karagounis

Griekenland incasseerde in de eerste ronde de meeste overtredingen: 57. Aanvoerder Giorgos Karagounis had het het zwaarst te verduren: 16 keer kreeg hij een vrije trap mee. De middenvelder van Panathinaikos is de held in eigen land. Hij miste in het openingsduel weliswaar een strafschop, maar schoot Griekenland via 1-0 winst op Rusland naar de kwartfinale. Karagounis (35) evenaarde in dat duel Grieks recordinternational Theodoros Zagorakis met 120 interlands. Maar morgen tegen Duitsland zal hij het record niet breken. De speler met de meeste overtredingen tegen kreeg zelf tegen Rusland zijn tweede geel, voor een vermeende schwalbe. Zijn achtste geel in tien EK-duels. Dat is dan wel een record.