Suriname overvallen door noodweer - veel schade door rukwinden

Een deel van Suriname zit zonder stroom nadat noodweer het land trof met zware regenval, rukwinden en enorme golven aan de kust. Politie, brandweer en het leger bieden hulp bij onder meer gevallen van weggewaaide daken en geknakte bomen en elektriciteitspalen.

Volgens de De Ware Tijd is het Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo een deel van het dak verloren. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing heeft een crisiscentrum ingericht en een telefoonnummer vrijgemaakt: +597 520840 en 426416.

Correspondent in Suriname Pieter van Maele:

Twitter avatar pvmaele Pieter Van Maele Voorts nog geen enkel slachtoffer gemeld… #Suriname
Twitter avatar pvmaele Pieter Van Maele Dames en heren, dit was hem: de storm die #Suriname een half uur lang in de ban hield http://t.co/Crc2UdSG Media meldt 9 a 10 beaufort

De storm trok gisteravond plaatselijke tijd in ongeveer anderhalf uur over het land. De schade kan pas bij het opkomen van de zon goed worden ingeschat. Het oosten zit zonder stroom, maar in het hele land worden schadegevallen gemeld.

De rukwinden zouden een snelheid hebben gehad van boven de 80 km/u. Volgens Starnieuws had de Surinaamse bevolking de storm niet zien aankomen en was er geen enkele waarschuwing voor uitgegeven.

NOS-correspondent Harmen Boerboom vanuit Paramaribo:

    • Jules Seegers