Miljoenen geclaimd van oud-Ajax-topman Van den Boog

Foto NRC / Rien Zilvold

Voormalig Ajax-directeur Rik van den Boog heeft een claim van bijna 14 miljoen euro gekregen in de nasleep van het faillissement van The Entertainment Group (TEG), de concertorganisator van zanger Marco Borsato. Dat bevestigt Van den Boogs advocaat Robert van Agteren tegenover NRC Handelsblad.

Van den Boog, een van de voormalige aandeelhouders van TEG, wordt door de curator aansprakelijk gehouden voor het volledige boedeltekort. Volgens zijn advocaat zijn de onderhandelingen over een schikking op het laatste moment mislukt.

Tegen drie andere oud-aandeelhouders van TEG onderneemt curator Jan Padberg vooralsnog geen juridische stappen. Oud-aandeelhouder Unico Glorie ging begin dit jaar persoonlijk failliet. Marco Borsato treft geen blaam in het faillissement. Met twee oud-directieleden van TEG trof de curator voor een onbekend bedrag een schikking. Met een derde oud-directeur is dat mislukt; Padberg overweegt ook hem te dagvaarden.

Een vierde voormalige bestuurder van TEG moet zich komende maandag voor de strafrechter verantwoorden, omdat justitie hem in deze zaak verdenkt van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte.

Padberg vindt dat Van den Boog als aandeelhouder zich ook nauw met het beleid van TEG bemoeide en dus aansprakelijk kan worden gesteld. Diens advocaat Van Agteren weerspreekt dit en ziet de komende rechtszaak met vertrouwen tegemoet.