Manager Odfjell stapt op om projecten zonder vergunningen

De Odfjell-terminal in de Rotterdamse Haven. Foto Odfjell

Een manager van Odfjell heeft per direct zijn functie bij het in opspraak geraakte bedrijf neergelegd. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid voor het ontbreken van de benodigde vergunningen voor lopende projecten, zo meldt de Rotterdamse olieterminal.

Het tankopslagbedrijf kwam in het afgelopen jaar meerdere malen in het nieuws door achterstallig onderhoud en overtredingen van de milieuwetgeving. Ook onder meer de laad- en losactiviteiten, explosieveiligheid en brandkluisvoorzieningen lieten te wensen over.

De Rotterdamse gemeenteraad houdt vandaag een debat over de situatie bij Odfjell. De fracties GroenLinks en Leefbaar Rotterdam willen dat de olieterminal zijn deuren moet sluiten zolang de veiligheid niet kan worden gegarandeerd.

    • Jules Seegers