Krajicek zegt af voor Wimbledon om virusinfectie

Michaëlla Krajicek heeft zich teruggetrokken voor het tennistoernooi van Wimbledon dat maandag begint. De Nederlandse speelster heeft een virusinfectie. Hierdoor moest ze deze week ook afzeggen voor Rosmalen en vorige week opgeven in Birmingham.

Krajicek, die in 2007 haar beste prestatie leverde op Wimbledon met een kwartfinaleplaats, heeft de laatste jaren veel fysieke malheur. Vorige maand onderging ze een knieoperatie, waardoor ze zich niet meer kon plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen.

Nederland wordt in het vrouwentoernooi op Wimbledon nu vertegenwoordigd door Arantxa Rus en Kiki Bertens. Bibiane Schoofs moet nog één wedstrijd in de voorrondes winnen om deel te mogen nemen aan het hoofdtoernooi.

Rus werd gisteren in Rosmalen uitgeschakeld door Sofia Arvidsson: 6-4 en 6-1. De Zweedse staat 46ste op de wereldranglijst, 27 plaatsen hoger dan Rus. Arvidsson benutte alle zes breakkansen.

Bij de mannen heeft Igor Sijsling voor het eerst in zijn loopbaan de laatste acht bereikt in Rosmalen. Daarin komt hij uit tegen de Spaanse toernooifavoriet David Ferrer. De Nederlander won gisteren in twee sets van de Belg Olivier Rochus: 7-5 en 7-6. Ferrer versloeg de Argentijn Leonardo Mayer eenvoudiger: 6-3 en 6-1.

Sijsling, de nummer 112 van de wereld, maakte een sterke indruk tegen de 44 plaatsen hoger geklasseerde Waal. De Nederlander brak de opslag van Rochus in de eerste set bij een 5-5 stand, al stond de umpire dat succesje nog bijna in de weg. Daaraan ging een discussie over een uitgegeven backhand van Rochus vooraf. Het punt moest worden overgespeeld, omdat zowel de scheids- als de lijnrechter de bal niet goed had gezien. Beide spelers protesteerden, maar Sijsling bleef rustig genoeg om de game alsnog te winnen en serveerde de eerste set daarna uit.

In de tweede set dwong Sijsling voor eigen publiek een vroege break af, maar Rochus kwam een paar games terug. In de tiebreak was de Belg alsnog kansloos.

Sijsling zei na afloop tegen persbureau ANP veel vertrouwen in het duel met gravelspecialist Ferrer te hebben. „Als ik zo goed serveer als nu, heb ik tegen iedereen een kans”, zei de tennisser die tegen Rochus maar liefst 21 aces sloeg.