KNMI waarschuwt voor extreem weer - zware onweersbuien

Het KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien met hagel en zware windstoten die vanavond over het land trekken. In het zuiden van het land geldt een code oranje, een waarschuwing voor extreem weer.

Volgens het KNMI bereiken aan het begin van de avond zware regen- en onweersbuien het zuidwesten van het land. De buien trekken in de loop van de avond van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij zijn ook hagel en zware windstoten mogelijk van 80-100 km per uur. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen.

Twitter avatar KNMI KNMI Code oranje wegens zwaar #onweer voor Zeeland Noord-Brabant Zuid-Holland Utrecht en Limburg. Buien trekken noordoost.

Weerman Reinier van den Berg meldde rond 17.15 uur op Twitter:

Twitter avatar weermanreinier Reinier van den Berg Lijn met zware onweersbuien nadert Belgisch-Franse grens. Ligt precies op schema. #noodweer op komst

Ook morgen overdag zijn er volgens het KNMI geregeld buien met daarbij kans op onweer en hagel.

Ook waarschuwing NS

De NS waarschuwt voor de gevolgen van het verwachte extreme weer:

Blikseminslag en zware windstoten kunnen elektrische installaties beschadigen en bij harde wind zijn vallende bomen een risico voor de bovenleiding. Er is daardoor vanmiddag en vanavond meer kans op verstoringen met vertraging of opheffen van treinen. Tijdens het overtrekken van dit onweersfront zullen op sommige trajecten de frequenties verlaagd worden. NS neemt deze maatregelen om de kans zo groot mogelijk te maken dat de treindienst beheersbaar blijft.

    • David Haakman