Kijktips

The Men Who Made Us Fat...Programme Name: The Men Who Made Us Fat - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: at Jesters Diner, Great Yarmouth. Jacques Peretti - (C) Fresh One Productions/Jay Dacey - Photographer: Jay Dacey
The Men Who Made Us Fat...Programme Name: The Men Who Made Us Fat - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: at Jesters Diner, Great Yarmouth. Jacques Peretti - (C) Fresh One Productions/Jay Dacey - Photographer: Jay Dacey BBC/Fresh One Productions/Jay Da

Film

The Count of Monte Christo (Kevin Reynolds, 2002, GB/VS/EIR).

Abstracte versie van het talloze malen verfilmde verhaal. In een vroeg negentiende-eeuws Frans decor neemt regisseur Reynolds de tijd om zijn verhaal van opportunisme, hoogverraad en ware vriendschap te vertellen. Met name de episode waarin matroos Edmond Dantes (Jim Caviezel) in de gevangenis geschoold wordt door abt Farria (Richard Harris) krijgt veel aandacht. Het scenario beklemtoont dat kennis macht is – en dan toch nog al die moeite van doffe schoten, suizende sabels en knarsende scharnieren en vuurwerk.Veronica, 20.30-23.10u.

Informatief

The men who made us fat.

Tweede deel van drieluik. Jacques Peretti onderzoekt waarom porties voedsel de laatste decennia steeds groter werden. Hij praat hij onder meer met Mike Donahue, voormalig directeur van McDonalds. Veertig jaar geleden nam de hamburgerketen iemand in dienst die het initiatief had genomen om in de bios waar hij manager was veel grotere porties popcorn te verkopen dan tot dan gebruikelijk. In 1972 kwam hij met dat ideetje bij McDonalds. BBC 2, 22.00-23.00u.

La grande librairie.

François Busnel in gesprek met de Amerikaanse schrijver James Ellroy, ergens in Hollywood. De auteur vertelt over zijn drijfveren, zoals de nooit opgehelderde moord op zijn moeder toen hij 10 was. Hij haalt er veel inspiratie voor zijn detectiveromans uit. Maar die haalt hij ook uit Los Angeles, de stad waar hij is geboren en opgegroeid, waar hij aan de drugs is geraakt en aan de verkeerde kant van de wet heeft geleefd. Met Nederlandse ondertiteling. TV5, 23.55-00.55u.

EK voetbal

Tsjechië - Portugal.

Verslag uit het Stadion Narodowy in Warschau van de eerste kwartfinale. De winnaar speelt op 27 juni de halve finale in de Donbas Arena in Donetsk.Ned.1, 20.35-22.45u.