‘Groot kampioen’ Seedorf zegt AC Milan na tien seizoenen vaarwel

Clarence Seedorf zwaait na tien seizoenen af bij zijn grote liefde AC Milan. Dat maakte hij vandaag officieel bekend. Foto Hollandse Hoogte / Rene Bouwman

Hij voetbalde er tien seizoenen, maar nu vertrekt Clarence Seedorf (36) bij AC Milan. De middenvelder liet vandaag op een persconferentie weten dat hij zijn aflopende contract niet verlengt. Het lijkt erop dat hij naar Brazilië vertrekt.

Hoewel hij al jaren uit beeld is bij het Nederlands elftal, genoot Seedorf in Milan altijd veel respect. Het is ‘het afscheid van een groot kampioen’, zei voorzitter Adriano Galliani vandaag. De deur blijft er altijd voor hem open staan, mocht hij in een andere functie nog eens terug willen keren. Galliano zei een goede trainer in Seedorf te zien.

Twitter avatar Milanello AC Milan News Galliani: “Seedorf will become an important person in world football when he retires from playing football.”

Daarna zei Seedorf:

“Ik verlaat de club na tien geweldige jaren. De keuze om Milan te verlaten heb ik pas onlangs gemaakt. Dit was een belangrijk deel van mijn carrière. Ik zal altijd een warme band met de club en de stad houden.”

Niet alleen Seedorf neemt afscheid: AC Milan zag na dit seizoen een aantal bepalende spelers van één generatie afzwaaien. Verdediger Alessandro Nesta, middenvelders Gennaro Gattuso en Mark van Bommel en spits Filippo Inzaghi besloten ook de club te verlaten.

Grazie Clarence

AC Milan liet zich naar aanleiding van het afscheid van Seedorf verleiden tot een melancholieke bui: deze door muziek ondersteunde compilatie werd vandaag op het officiele YouTube-kanaal gezet. Grazie Clarence.

Tien seizoenen, tien hoofdprijzen

Seedorf won tussen 2002 en 2012 tien hoofdprijzen bij Milan. Twee keer won hij de landstitel (2004, 2011) en tweemaal hield hij de Champions League-cup omhoog (2003, 2007). Hij maakte 62 doelpunten in 432 wedstrijden voor de Rossoneri.

Over wat hij nu gaat doen, kon Seedorf geen duidelijkheid geven. Wel wil hij zijn loopbaan als speler nog even voortzetten. Hij kan naar eigen zeggen kiezen uit meerdere aanbiedingen. Vooral Botafogo wordt veel genoemd: de club uit Rio de Janeiro zou hem graag voor de komende anderhalf jaar vastleggen.

    • Peter Zantingh