Exclusief in Nederland: nieuwe video ‘kleine sensatie’ Selah Sue

Vorig jaar was Selah Sue één van de prettige verrassingen op North Sea Jazz. De kleine Belgische imponeerde en liet horen hoe eigenzinnig de nummers van haar debuutplaat ook live klonken. Met een nieuwe video, hier exclusief te zien, speelt Sue zich weer in de kijker.

Selah Sue op North Sea Jazz 2011. Foto NRC / Peter van der Ploeg Selah Sue op North Sea Jazz 2011. Foto NRC / Peter van der Ploeg

Selah Sue imponeerde vorig jaar op North Sea Jazz, en liet horen hoe eigenzinnig de nummers van haar debuutplaat ook live klonken. Met een nieuwe video, hier exclusief te zien, speelt Sue zich weer in de kijker.

Vorig jaar was de kleine Belgische één van de prettige verrassingen op North Sea Jazz, en met nog twee weken te gaan voor het festival losbarst denken we graag nog even terug. Nrc.nl heeft de exclusieve primeur in Nederland met de nieuwe video van Selah Sue: This World Live @ Zénith (Lille). Selah Sue trad op in de Zénith in de Noord-Franse stad op 30 maart dit jaar.

Vanmiddag om 16.00 uur is de officiële, wereldwijde release van de video. Bekijk de nieuwe clip hieronder:

Dit jaar moeten we Sue missen in de Ahoy, maar de indruk van vorig jaar blijft hangen, en leeft op met deze nieuwe video. Over haar show op NSJ 2011 schreef Ron Rijghard:

“De grote doeken voor de tweede ring moesten worden weggetrokken om iedereen een plekje te geven in de uitpuilende Maas. En terecht, want het optreden van de jonge Vlaamse Selah Sue was een kleine sensatie.

De 22-jarige geldt al jaren als een grote belofte en op haar dit jaar verschenen, eclectische debuut laat ze horen hoe goed en hoe eigenzinnig ze inmiddels is. Om samenhang geeft ze niet veel en wie daar niet mee om kan gaan heeft pech, want Selah Sue speelt net zo makkelijk en gretig reggae als soul of rock. Haar optreden vanavond had een sterke rockbasis door de band die ze bij zich had, maar de intrigerende, gebroken ritmes die de drummer speelde, gaven de liedjes toch een ongrijpbaar karakter.”

In NRC Handelsblad schreef Saul van Stapele over haar show op NSJ:

“Een succesnummer was de Vlaamse popzangeres Selah Sue, die zelf beduusd was van het immense publiek dat ze trok met haar lichte, van reggae en rock doortrokken pop.”

Luister naar Selah Sue’s debuutalbum op Spotify
    • Peter van der Ploeg