En Roemer maar grijnzen

Emile Roemer is de incarnatie van Boeddha. In elk geval lijkt hij sprekend op de eerste afbeelding die ik ooit van Prins Siddharta zag: van alle kanten kwamen er zwaarden op het dikbuikige mannetje af, maar zodra die zijn lichtgevende aura raakten, veranderden die in rozenblaadjes. En Hij maar grijnzen.

Wie weet nog hoe Roemer meende dat Boris Jeltsin nog leefde, bij Giel op 3FM? Er is een Kamerlid voor minder opgestapt. Wie weet nog dat Roemer de Boliviaanse premier Morales ontving, als een soort prematuur staatsbezoek? Evo Morales, de linkse lachspiegel van Silvio Berlusconi. Evo Morales, van wie je wel eens uitspraken leest als: „Zodra ik een dorp bezoek, raken alle vrouwen er zwanger.” En: „Europese mannen zijn te vrouwelijk, door de hormonen in de kippen die ze eten.” Ieder andere lijsttrekker die zich met zo’n exceptioneel grote imbeciel zou inlaten, zou publiekelijk over de knie gelegd worden. Stel je Jolande Sap voor die Morales onthaalt. Of Marianne Thieme. Die kunnen daarna toch wel inpakken? (Lees: hun wachtgeld innen, en daarna bij een bank aan de bak).

En Roemer maar grijnzen. Anders nog iets? (Ja, straks moet wel z’n halve fractie met zwangerschapsverlof, maar wie dan leeft, wie dan zorgt).

Wie weet nog dat Roemer openlijk op televisie verklaarde dat hij wel premier wil worden? Iedere concurrent zou afgestraft worden als smerige ijdeltuit. Buma als premier? Samsom? In je dromen, zot.

En Roemer maar grijnzen.

Als er gisteren verkiezingen waren, was Emile Roemer vandaag onze premier. Door niets te doen. Hij valt niemand aan, niemand valt hem aan. Als ik google op de zinsnede ‘aanval op Roemer’ levert dat hoegenaamd géén treffers op! Ik zweer het je, die man is behekst! Elke zwaard op weg naar zijn hals verpulvert op miraculeuze wijze tot rozenblaadjes.

Een socialist die een stropdas draagt, en vindt dat ‘de economie een impuls moet krijgen’, en die daar ook nog mee wegkomt, zo iemand is of een Verlichte, of een Behekste, of een Gehaaide Gluiperd, wat allemaal even griezelig is.

    • Christiaan Weijts