BBC maakt radioserie over WO I

Radio 4 van de BBC komt met een groots opgezet project over de Eerste Wereldoorlog. Dit meldt de Britse krant The Guardian.

Vanaf de zomer van 2014 gaat de zender vier jaar lang een dramaserie uitzenden over deze oorlog waarbij zo’n 900.000 Britse soldaten omkwamen. Aanleiding is de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog. Radio 4 wil dat het programma, met de voorlopige werktitel Tommies (de bijnaam voor Britse soldaten), in ‘werkelijke tijd’ wordt uitgezonden. De serie duurt dus even lang als destijds de Eerste Wereldoorlog. Het script van de dramaserie wordt geschreven door een team van schrijvers onder leiding van Jonathan Ruffle. De bedoeling is dat de luisteraar het wel en wee volgt van een groep soldaten van de Britse verbindingsdienst. Volgens Jeremy Howe, hoofd drama bij Radio 4, is de keuze op deze eenheid gevallen omdat deze soldaten, die verantwoordelijk waren voor de communicatie, mobiel waren en een goede leidraad vormen om de Eerste Wereldoorlog vanuit verschillende locaties te belichten. Tot nu toe staan verschillende scènes tot 1916 op papier. De serie moet eindigen in de herfst van 2018.